Hobbit rrd error updating


hobbit rrd error updating-57

[email protected]:/var/lib/xymon/rrd/localhost# rrdtool info bweth0filename = "bweth0.rrd" rrd_version = "0003" step = 300 last_update = 1435941912 header_size = 1760 ds[bytesin].index = 0 ds[bytesin]= "DERIVE" ds[bytesin].minimal_heartbeat = 600 ds[bytesin]= 0.0000000000e 00 ...

I'm having a bit of a problem with the threshold values of a custom template. Here's the relevant files from my fw-1 dir : transforms : empty exceptions : empty --- oids --- : fw Num Conn : 1.3.6.1.4.1.2620.1.1.25.3.0 : leaf fw Peak Num Conn : 1.3.6.1.4.1.2620.1.1.25.4.0 : leaf ------------- --- thresholds --- : fw Num Conn : red : 10 : Connection Table very high fw Num Conn : yellow : 5 : Connection Table high ------------- --- messages --- : fw Num Conn: fw Peak Num Conn: ------------- Everything works fine - except that the Hobbit status is always green.

/usr/lib/xymon/server/etc/exec /usr/lib/xymon/server/bin/$CGI_HOBBITGRAPH_OPTS REQUEST_URI=/hobbit-cgi/hobbitgraph.sh? host=localhost&service=ncv:cputemp&graph_width=576&graph_height=120&disp=localhost&nostale& color=green&graph_start=1311116740&graph_end=1311289540&graph=hourly&action=view REQUEST_URI=/hobbit-cgi/hobbitgraph.sh? host=merkli&service=ncv:cputemp&graph_width=576&graph_height=120&disp=merkli&nostale&color=green& graph_start=1311116888&graph_end=1311289688&graph=hourly&action=view [cputemp] TITLE CPU Temperature YAXIS Degrees Fahrenheit DEF:temp1=cputemp.rrd:temp1: AVERAGE DEF: Core0Temp=cputemp.rrd: Core0Temp: AVERAGE DEF: Core1Temp=cputemp.rrd: Core1Temp: AVERAGE LINE2:temp1#@[email protected]:temp1 LINE2: Core0Temp#@[email protected]: Core0Temp LINE2: Core1Temp#@[email protected]: Core1Temp\n $period = `date --date="7 days ago" %s`; cp /var/lib/xymon/rrd/merkli//tmp/rrdtool graph /tmp/--width 300 --start $period -v "Degrees Fahrenheit" \ DEF:temp1=/tmp/cputemp.rrd:temp1: AVERAGE \ DEF: Core0Temp=/tmp/cputemp.rrd: Core0Temp: AVERAGE \ DEF: Core1Temp=/tmp/cputemp.rrd: Core1Temp: AVERAGE \ LINE2:temp1#FF0000:temp1 \ LINE2: Core0Temp#00FF00: Core0Temp \ LINE2: Core1Temp#0000FF: Core1Temp [email protected]:/var/www/temp# rrdtool graph /tmp/--width 300 --start 1311615323 -v "Degrees Fahrenheit" DEF:temp1=/tmp /cputemp.rrd:temp1: AVERAGE DEF: Core0Temp=/tmp/cputemp.rrd: Core0Temp: AVERAGE DEF: Core1Temp=/tmp/cputemp.rrd: Core1Temp: AVERAGE LINE2:temp1#FF0000:temp1 LINE2: Core0Temp#00FF00: Core0Temp ERROR: No DS called 'Core0Temp' in '/tmp/cputemp.rrd' The script seems to be generating correct output, the rrd file is accumulating data, and the graph is appears on the custom graph page, but there is no data on the graph.

server:/var/log/xymon/contains this: [email protected]:/var/lib/xymon/rrd/merkli# pwd /var/lib/hobbit/rrd/merkli [email protected]:/var/lib/xymon/rrd/merkli# rrdtool info filename = "cputemp.rrd" rrd_version = "0003" step = 300 last_update = 1312221286 header_size = 2320 ds[temp1].index = 0 ds[temp1]= "GAUGE" ds[temp1].minimal_heartbeat = 600 ds[temp1]= Na N ds[temp1]= Na N ds[temp1].last_ds = "U" ds[temp1].value = 0.0000000000e 00 ds[temp1].unknown_sec = 286 The entry of interest is ds[temp1].last_ds = "U" That should be a Fahrenheit temperature instead of U. In case that is the problem, I rewrote the script to generate an integer temperature.

server:/etc/xymon/TEST2RRD="cpu=la,disk,inode,qtree,memory,$PINGCOLUMN=tcp,http=tcp,dns=tcp,dig=tcp,time=ntpstat, vmstat,iostat,netstat,temperature,apache,bind,sendmail,mailq,nmailq=mailq,socks,bea,iishealth, citrix,bbgen,bbtest,bbproxy,hobbitd,files,procs=processes,ports,clock,lines,ops,stats,cifs, JVM, JMS, Hit Cache, Session, JDBCConn, Exec Queue, JTA, Tbl Space, Roll Back, Mem Req, Inv Obj,snapmirr, snaplist,snapshot,if_load=devmon,temp=devmon,paging,mdc,mdchitpct,cics,dsa,getvis,maxuser, nparts,cputemp=ncv,heater=ncv" [email protected]:/var/lib/xymon/rrd/localhost# rrdtool info ./filename = "./cputemp.rrd" rrd_version = "0003" step = 300 last_update = 1311266629 header_size = 2320 ds[temp1].index = 0 ds[temp1]= "GAUGE" ds[temp1].minimal_heartbeat = 600 ds[temp1]= Na N ds[temp1]= Na N ds[temp1].last_ds = "131" ds[temp1].value = 2.9999000000e 04 ds[temp1].unknown_sec = 0 [email protected]:/var/lib/xymon/rrd/localhost# ls -lt -rw-r--r-- 1 hobbit hobbit 57616 2011-07-21 TITLE CPU Temperature YAXIS Degrees Fahrenheit DEF:temp1=cputemp.rrd:temp1: AVERAGE DEF: Core0Temp=cputemp.rrd: Core0Temp: AVERAGE DEF: Core1Temp=cputemp.rrd: Core1Temp: AVERAGE LINE2:temp1#@[email protected]:temp1 LINE2: Core0Temp#@[email protected]: Core0Temp LINE2: Core1Temp#@[email protected]: Core1Temp\n If a graph is not appearing, you can view source on the page with the missing graph and click on the IMG link that it is trying to display. It is difficult to manually run /usr/lib/xymon/cgi-bin/with the parameters from the web page to see what the error is.